onsdag 1 juni 2016

Här slår jag upp tidningen och ser att fler har drunknat i Medelhavet i år än förra året. Vad gör vi?  Vi hjälper de som kommer hit, men vi måste väl också hjälpa de som tar de största riskerna.
Och det är alla som flyr hemifrån sina länder. 2510 flyktingar har drunknat i år - hittills. Kunde inte FN skaffa fram tusen båtar och några tiotal helikoptrar och patrullera flyktingvägarna för att ha koll på alla båtar som ger sig av och kunna komma fram och hjälpa. Kan det vara så svårt?

Nej skattepengar ska inte gå till hat och polarisering och det är bra att kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke tar upp det dn.se/debatt.
Hon är en av de bästa ministrarna. De pengar staten fördelar till civilsamhället och trossamfund måste gå till organisationer som ställer upp de demokratiska värdena. Det skulle inte behöva skrivas och sägas, men tyvärr...Bra.

Bidrag ska heller inte gå till fusk, men det gör det och staten står handfallen. Det ger dåliga signaler.
Det säger Försäkringskassan som polisanmält 740 personer hittills i år och polisen svarar att vi inte hinner med. Det ger bara upphov till ännu mer fusk och det handlar både om ekonomi och demokrati.Här behövs Fler poliser och utredare.

Ebba Bush Thor har fortfarande tid på sig att vända Kd siffrorna nu i SCB på 3,1 procent men hur länge....?
Något halvår, ett år till men sedan... Att gå in i valrörelsen och behöva stöd av moderaterna igen är inte roligt och stärker varken partiet eller partiledaren. Det är hennes Trump-stil mer än innehållet som stöter bort folk. Och så tror jag fler säger. än så länge i det tysta.

Inga kommentarer: