tisdag 21 juni 2016

Jämnt i Storbritannien, men oavsett utgång krävs ett omtag av EU-samarbetet där just samarbetet ska prioriteras och inte statsbygget.
Det är den enkla och naturliga slutsatsen av folkomröstningen. Nu ser det mer ut som Reman går framåt. .Det förstärks av mordet på Jo,Cox och när den konservativa politikern S Warsi hoppar av Nej-sidan och röstar för Remain pga lämnasidans "främlingsfientlighet".
Jag tror känslan av sammanhållning är det som avgör. Brexit-sidan har inte varit framgångsrik varför det är bra med samarbete, utan bara talat om nackdelarna, ofta vulgärt och nationalistiskt.

Förstår inte vad Löfven menar att "Cameron har spelat ett högt spel med alltför många inblandade". dn,se/nyheter.
Vadå alltför många inblandade... Men han säger också flera bra saker som att "Sverige behöver ett EU på medborgarnas sida".Flyktingfrågan avgör EU:s framtid, säger Löfvén. En union med gemensamma yttre gränser måste också ta gemensamt ansvar. "Vill man ha del av det gemensamma, måste man också visa att man är en del av det gemensamma" och delar flyktingansvaret. Bra sagt Löfven. "Någon ordning får det vara i en samarbetsunion" Det påminner lite om en vänsterledare....

Nya subventioner till hyreslägenheter blev för mycket för Alliansen, som bryter bostadssamtalen. Men det finns mycket gemensamt.
Ungefär så ser telegramtexten ut om bostadssamtalen mellan regeringen och Alliansen. Subventioner påminner för mycket om miljonområdena och betongbyggena på 70-talet. Men låt inte brytningen förhindra fortsatta diskussioner under hand. Bostadspolitiken måste vara "långsiktig och hållbar", Någon som hört det uttrycket tidigare?
Inga kommentarer: