tisdag 7 juni 2016

Det går inte att komma ifrån. Nationaldagen i Sverige är en unik årshändelse som glädjer de flesta och som håller ihop landet.

Själv blev det förmiddag på Ingarövallen där Emma, Sara och Hanna tävlade
i terränglöpning, Småtjejerna 7 år, 1,3 kilometer och Emma 10 år 2,5 kilometer. Och Sara vann sitt lopp. Hanna kom bland de tio förta och Emma kom 3:a i sitt lopp. Farfar är nöjd. Undrar vem de brås på...

Lunchen och eftermiddagen blev Gustavsbergs hamn och nationaldagsfirande på Värmdö. Bra utfrågning med 9 frågor till en politisk panel med alla åtta partier i kf och samma frågor till publiken. Roligt, intressant och bra upplagt. Och inge Förbifart genom Östra Ekedal. Det  blir samma svar om Storskogen...Utdelning av pris till Årets Värmdöbo och till många kulturstipendiater. Mottagande av nya svenskar. En bra nationaldag helt enkelt.

Tyckte också att både Batras och Löfvens tal var på rätt tema med värderingar och samarbete,
Det var också mycket lika där sammanhållning, demokrati, värdegrunder,  empati mot främlingar, och svenska egenskaper som att "göra rätt för sig", betonades av båda talarna. Sverige, helt enkelt.

I Bulgarien är det inte lika roligt, där vill självutnämnda "migrantjägare" ut och stoppar flyktingar vid gränsen.Då förstår man också, hur svårt ett EU-beslut om att fördela flyktingar "rättvist" mellan alls EU-länder skulle bli när några blankt vägrar.dn.se/stockholm.

Österleden leder till en kraftig ökning av biltrafiken säger en rapport från Sverige förhandlarna.
Var det förvånande? Bygger man en motorled fylls den med bilar. Det är ju hela syftet.
.

1 kommentar:

Olle Wallin sa...

Hej Hasse!
Är det så att det inte blir någon förbifart genom Östra Ekedal? Vore ju glädjande för oss frilufts- och skid-entusiaster!
Med vänlig hälsning,
Olle Wallin