tisdag 14 juni 2016

Terror, terror, terror, Man slår på radion  och hör en person berätta om det hemska dådet och och jag undrar var hon får Paris ifrån. Men nu var det ett nytt terrårdåd...
Denna gång på en polis och hans fru utanför Paris. Det treåriga barnet blev vittne till morden och mördaren blev skjuten. Men varför? Varför?

I USA  blir terrorn politik, precis som man kunde vänta och mest från Trump. Stäng för muslimer.
Trump och IS lever på samma grunder - rädsla, hot, hat, otrygghet Mer av sånt och de går framåt. Ju mer IS dödar, desto bättre för Trump i valet. Han kallar Obama för idiot som misslyckats med allt..och "Hillary är ännu värre", låter det. Ska detta vara en presidentkandidat?.

Bra att regeringen följer upp migrationsuppgörelsen med oppositionen om fler  bostäder och snabbare beslut med undantagsregler från plan- och bygglagen.
Här måste människor gå före skrivna lagtexter för att snabbt kunna bygga tillfälliga bostäder för flyktingar, som modellhus och småstugor som kan sättas upp på några månader. Bra.

Och nu går Brexit in i en andra andning där Cameron och tories ger plats åt labour för att "Stay" ska vinna. 
Det hör inte till vardagen att tories ger plats för labour, men i denna fråga tycker Cameron och Corbyn lika..nästan. Corbyn är mer EU-kritisk men har sagt att han ska stödja "Remain". Tories har ju också ett splittrat parti och då kan det vara bra att ge plats åt någon annan, särskilt om labour kan stoppa upp alla motståndare till invandring.En farlig linje, bra i EU-omröstningen med livsfarlig i hemmavalen.
Viktigast oavsett utgång att EU lyssnar på kritiken. Mer samarbete-mindre EU-stat.


Inga kommentarer: