fredag 10 juni 2016

Nu hoppas jag verkligen att fotbolls-EM i Paris inte attackeras av terrorister och kriminella. Det vore ett förödande slag mot idrotten.
Aldrig har väl en idrottstävling omgivits av så många säkerhetsvakter och säkerhetsåtgärder som fotbolls-EM nu har. Det borde garantera att spelen kan genomföras utan attacker. De personer som vill fördärva och förgöra får det svårt, men just därför kan det vara så att de vill visa att de lyckats. Det är en seger för dessa terroristgrupper att visa upp att vi lurade polisen och säkerhetsvakterna, trots all denna säkerhetssatsning med poliser, militärer, bombhundar... Jag hoppas verkligen.

Nu går Obama in i presidentkampanjen och stödjer Clinton samtidigt som Sanders verkar förstå att spelet är förlorat. Det kan bara bli en vinnare i november, Och det blir rätt person.
Två helt avgörande verkligheter. Obama går in och Sanders går ut. Det är inte lätt för Trump nu och det blir inte lättare när verkligheten kommer närmare inpå. Roligt och positivt för Clinton och hon är verkligen värd det.

Det kanske inte är IS sista strider men nog känns det som att tiden rinner ut för dem i både Irak och Syrien.
Det kanske är en av de sista striderna när IS i Bagdad i två bombdåd dödar ett 20-tal och skadar över 70 personer då en fullastad bil med sprängmedel detonerade. Varför? Till vilken nytta? Vanliga människor på gatan dödas. Hoppas jag har rätt och att IS kulmen är passerad.

Brexitdebatten borde handla om hur EU måste förändras för att EUropasamarbetet ska bli accepterat av medlemsländerna och människorna.
Nu handlar den bara om hur de går för Sverige, ekonomin,valutan, marknadsoron,finansmarknaderna.
Mer samarbete-Mindre EU-stat  är bra för både länder, EU och människorna.

Inga kommentarer: