söndag 16 oktober 2016

2016 kan slå alla värmerekord. Årets medeltemperatur kommer att vara mer än en grad varmare än medeltemperaturen under 1900-talet. Vi måste minska växthuseffekten.
Det är var klimatforskaren Philip Jones säger. Jones har fått kritik för sin forskning och fått mejl stulna, men hans temperaturserier visar tydligt åt vilket håll jordens uppvärmning går. Hur många varningar ska vi få innan verkligheten blir verkstad?

Ska vi ha asylboenden som placeras utanför samhällets övriga medborgare ofta med undermåliga anläggningar?
Det ifrågasätter två planarkitekter i dag på dn,se/debatt. Och det handlar om hur vi uppfattar, eller vill uppfatta våra medmänniskor. De asylsökande utmålas som en speciell kategori människor. Det kunde varit du eller jag om det var Sverige som var söndrat av krig och katastrof. Asylboendena är ofta också dåliga på gränsen till ovärdiga säger skribenterna. "Tak över huvudet" verkar vara det viktigaste.

Jag tror och hoppas att Trump är körd som USA-president nu när sprickan i republikanerna alltmer blir ett inbördeskrig.
Trump har talat nedsättande om mexicaner, kvinnor, muslimer, flyktingar, invandrare och funktionsnedsatta. Oj, säger man. Många kända republikaner har tagit sin hand från Trump, men några har också återgått till att stödja honom. Det handlar naturligtvis mycket om personernas politiska framtid inom republikanska partiet.
Inbördeskriget fortsätter och då är loppet kört, Det kan inte bli Trump....

Inga kommentarer: