onsdag 12 oktober 2016

Allt svårare att förstå sig på Trump som nu drar på sig fiender i det egna partiet. Valsegern är lång borta, eller borta.
Det är närmast otroligt  hur han agerar gentemot de som nominerat honom och ska välja honom den 8 november. Paul Ryan, republikanernas talman i kongressen har tagit sin hand ifrån honom och Trump öser glåpord över honom som ineffektiv och viljesvag. "Bojorna har tagits från mig" säger han, och menar att han nu inte har några band till sin egen partiledning.

Hur kan man gå ut i media och säga att jag vann debatten
när den ena opiniosmätningen efter den andra visar motsatsen, 57-34 i en mätning för Clinton och 57-31 i en annan. Vem är killen? Men hans egna kampanjare hejar vidare. Byt ut honom mot vice presidentkandidaten, eller bättre avsäg dig med viss heder innan katastrofen.

Frankrike-Ryssland, allt kallare klimat pga Rysslands krig i Syrien till stöd för mördaren Assad.
Det är lätt att förstå Frankrike som nu anklagar Ryssland för krigsbrott genom sina mördarattacker med bomber och flyg mot civila i Aleppo. Ryssland har satt stopp för fem försök att skapa vapenvila i FN:s säkerhetsråd. Men Finland talar med Ryssland, men då om egna nära relationer.

Och Björklund byter ämne och säger nu Nej till regionreformen från L
Det kan betyda stopp för hela processen om storregioner. M är mot eller tveksamma, Kd också C är sådär, med starkt motstånd mot Storregionen Norrland. Vänta in remissvaren och ha inte så bråttom Löfven.


Inga kommentarer: