onsdag 19 oktober 2016

Clinton leder med i genomsnitt 7 procent enligt opinionsmätningarna inför sista debatten i natt. Måtte det gå vägen.
Obegripligt att Trump har kommit så långt som han gjort. Det har jag skrivit flera gånger tidigare. Clinton har sin trovärdighet med mejlen att hantera, men Trump har trasslat in sig i allt utom sakfrågor som sexism, våld mot kvinnor och nu att hela presidentvalet är riggat av något etablissemang för Clinton. Ta hål på det Hillary. Det är mui direkt hånfullt mot väljarna.

Upptrappningen  i Mosel går in i ett nytt skede och det är främst de 1,5 miljoner innevånarna omvärlden måste skydda.
Det är bomber, minor, självbombare och boende som sköldar i kriget som är terroristernas vapen i det fortsatta kriget. Risken är stor att IS attacker på de som flyr blir fruktansvärd och att inte de irakiska trupperna hinner fram i tid till att stoppa detta, när IS nu lägger ut "dimridåer" för att försvåra för anfallarna.

Det bör gälla samma regler för invandrare och flyktingar som för svenskar som varit utomlands en längre tid, säger Centerns Emil källström.
Det handlar om garantipension, föräldrapenning och efterlevandeskydd. Man skall kvalificera sig för ersättningar. Det är grunden i välfärdssystemet. Viktigt här är att försöka få en blocköverskridande uppgörelse som räcker längre än till valet och det är också vad Emil Källström säger. Bra initiativ från Centern.

Inga kommentarer: