lördag 15 oktober 2016

Farligt ökad användning av antibiotika till djur i EU. Medelhavsländerna sämst och Norden bäst.
Spanien, Cypern, Italien använder upp mot 100 gånger mer antibiotika i djuruppfödningen än Norge, Sverige, Finland, Island och Danmark. Det är en falig risk att bakterierna blir resistenta och kan döda människor. Mer än hälften av det kött vi äter i Sverige är importerat. Ät Svenskt kött och kolla noga var det är producerat. EU måste sätta stopp för antibiotikaraseriet och komma med regler som minskar missbruket.

Bra att det ska gå att få uppskov med hela vinsten vid försäljning av bostaden och att amorteringskravet då minskar. Det ökar rörligheten på bostadsmarknaden.
Fler, särskild äldre som vill flytta till en mindre bostad kan göra det utan att göra direkta förluster. Rörligheten ökar, fler äldre och unga kan få en bostad som de vill ha utan att behöva vänta för länge och utan att det kostar för mycket.

Nu har landstinget och SL förhandlat klart med kommunerna om kollektivtrafiken och för Värmdö utökas den för buss 274. 
Det är mycket välkommet, särskilt som vi ska dras med Slussenbygget i tio år framåt. Det stärker kollektivtrafiken och fler åker buss.
För övrigt var det en vacker och välbesökt begravning av Elisabeth Dingertz i Värmdö kyrka i går och en fullsatt bygdegård på minnesstunden  efteråt. Tack Elisabeth för vårt samarbete i landstinget, Vaxholmsbolaget och i Socialnämnden här på Värmdö. Vila i frid.Inga kommentarer: