fredag 7 oktober 2016

Björklund kommer med nya bud om samarbete över blockgränsen. Verkar mer vara för att synas än för något annat - det är två år kvar till valet.
Liberalerna och Björklund ligger illa till i opinionen. Björklund har en uppförsbacke strax över fyra procent och måste synas och höras. Nu vill han samarbeta över blockgränsen, när det är  två år kvar till valet.....Allianspartierna och Socialdemokraterna vill han ska bilda regering.Vem ska vara statsminister? Tror han att Löfven eller någon annan socialdemokrat vill vara statsminister i en regering med fyra borgerliga partier....?.

Men han säger också att han "kan tänka sig " att också Mp ingår en en sådan regering.
Då skulle Löfven lättare kunna acceptera ett blocköverskridande samarbete om han fick behålla det regeringstrogna Miljöpartiet i regeringen. Och Mp skulle bara nicka och stanna kvar i en regering med fyra borgerliga partier....?

Men det finns fler alternativ, ett är med bara M och S i regeringen
Det är väl inget  Liberalerna hurrar över med C och L tillsammans med Sd och V i opposition och Alliansen i bitar.

Det är bara ett alternativ han säger nej till det är att L och C ingår i regeringen med S.
Den får ingen majoritet säger Björklund och det måste en regering ha, nu med Sd som annars blir vågmästare. Och allt detta är ju tänkt för att utestänga Sd från just det. Men varför tar han inte med Mp i en sådan regering också? då blir det ju majoritet.....eller? Hur har Björklund tänkt att Allianssamarbetet ska se ut de återstående två åren om hans 4-5 regeringsalterantiv ska finnas i vågskålen under hela tiden till valet? Blir alla glada då....? L- Lek, Lek, Lek.

Inga kommentarer: