söndag 30 oktober 2016

Den 4 november träder klimatavtalet i Paris i kraft och jag vill  driva på för minskade utsläpp från transporter som står för 33 procent av växthusgaserna. Spårbilar, liftar och biobränslen behövs .
Klimatavtalet i Paris för ett år sedan möttes positivt. Uppvärmningen ska hållas under 2 grader helst ner mot 1,5 grader.

Det var en framgång att alla länder skrev på avtalet.
Själv tror jag att en prioritering av transporterna skulle ge mest effekt Det handlar om en tredjedel av utsläppen och det är ganska lätt att överblicka hur mycket, bilar,bussar och flyg släpper ut, svårare med industri och jordbruk, men ändå möjligt att åtgärda. Automatbanor som spårbilar, spårbussar och liftar är ett sätt och ökande inblandning av biodrivmedel i bilbränslet är ett måste.

Muf byter ordförande och integrationspolitik med hårdare tag mot nyanlända som själva ska stå för sina kostnader.
Det är något nytt. Benjamin Dousa heter den nya ordföranden i Muf som slog ut den sittande ordföranden Rasmus Törnblom med 66 röster mot 33 på Muf-stämman. Vuxna nyanlända ska låna till sina svenskstudier och försörjning. Det blir nya hårdare tag., Nej, "Vi närmar oss inte SD:s invandringspolitik", låter det, men visst gör man det. Nu ska Muf driva på och sätta press  på Anna KB och den moderata partiledningen. SD + M.

Bra att handelsavtalet EU-Kanada skrivs under i dag. Bra också att kraven på miljön och arbetsrätten stärkts liksom att företag inte ska kunna stämma stater hur som helst.

Inga kommentarer: