fredag 21 oktober 2016

Jag hade besökt ett annat land än Saudiarabien om jag varit Stefan L.
Jag förstår inte riktigt vad Stefan Löfven ska till Saudiarabien och göra. Någon förstärkning av den feministiska utrikespolitiken blir det ju inte. Och där står statsministern och utrikesministern på varsin sida. Han hänvisar till Sveriges inträde i FN:s säkerhetsråd och att det är viktigt med dialog om ekonomin. Visst, men det finns 19 länder till i G20. Varför just en diktatur och ett kvinnoförtryckande land. Det är ju direkt att skapa problem,

Jag tror Trump inser att slaget är förlorat, men förstår inte varför han drivit frågor som lett åt det hållet.
Att ifrågasätta USA:s demokrati är väl det dummaste man kan göra om man redan som kandidat har gjort uttalanden som inte direkt stödjer demokratin som att kasta ut invandrare, bygga murar....Och om han nu skulle vara en bra förhandlare, eller en framgångsrik affärsman som alltid vinner... Varför ska republikaner gå och rösta på hmonom om valet redan är riggad av andra och förlorat? Goodbye Trump.

Nordens länder ligger högst på listan över ledande rättsstater.
Det är verkligen imponerande att se att Danmark, Norge, Finland, Sverige ligger överst i en lista gjord av organisationen World Justice Project, WJP. Flera centraleuropeiska länder som Nederländerna, Tyskland, Österrike och Storbritannien kommer sedan och Grekland, Ungern och Bulgarien sist.

Ett stärkt nordiskt samarbete mot en nordisk union, skulle bli en oerhörd kraft i det alltmer söndersplittrade EU
Det är ett projekt att arbeta på. Inte omedelbart utan med eftertanke och som mål lite längre fram i tiden, men som startas upp nu.

Inga kommentarer: