tisdag 11 oktober 2016

Ryssland med Putin fortsätter rusta upp med robotar i Östersjön som kan förses med kärnvapen. Provocerande.
Visst är det så. "Provokativ signalpolitik", säger försvarsminister Peter Hultqvist. Robotarna är sk Islanderrobotar som ska placeras i den ryska enklaven Kaliningrad mellan Polen och Litauen i Östersjön. De har en räckvidd på 50 mil och når till södra Sverige och precis vid gränsen till Stockholm. Det provocerar alla länder i Östersjön. Det ökar spänningen i Östersjön och skärper säkerhetsläget. Nu talas det om ryska militärbaser också på Kuba och i Vietnam. Syrien finns redan.Putin ska utmana världen och tala om för USA att de inte är någon ensam supermakt. Är det ett nytt kallt krig?

Sverige ska rusta upp det egna försvaret, vi ska så fast vid den militära alliansfriheten, vi ska fortsätta och stärka försvarssamarbete med andra länder som Finland, Danmark, USA och Baltikum.

Trump är död i presidentvalet om det inte händer något alldeles oförutsägbart
Det är ett tragiskt och motbjudande presidentval som Trump i huvudsak får ta ansvar för. Att prata om sexism, förtryck av kvinnor och provokationer mot muslimer, kvinnor, mexikaner och funktionshindrade är under värdigheten för vilket val som helst. Kongressens talman Paul Ryan tar nu sin hand från Trump och koncentrerar sig på att vinna valet för republikanerna, inte förTrump. Det säger allt.

Inga kommentarer: