tisdag 4 oktober 2016

Så kommer man hem till Sverige efter några veckor i Kroatien och Ukraina och vardagen återgår med budgetfullmäktige i Värmdö.
Vi har med Alliansledningen, haft överskott i budgeten varje år sedan 2007 med mellan 37 - 127 miljoner kronor. Det har givit oss en stabil ekonomi. I år föreslår Alliansen en skattesänkning med 70 öre, som kommer att ge ett mindre överskott.

 Skattesänkningen påverkar inte utjämningssystemen.
Skattebetalarna i Värmdö får mer i plånboken och det är bra för kommunen. En skattesänkning kan också betyda att fler som i dag bor i Värmdö men inte är skriven här och inte betalar skatt här ändrar sig och gör det. De totala skatteintäkterna ökar ändå i kommunen med befolkningsökningen.Budgeten är i balans.

Och på rikspolitikens område försöker Storbritanniens nya premiärminister Theresa May (TM) behålla allt "gott" med EU men själv kunna bestämma över Storbritannien och t.ex invandringen.
Det kommer inte att gå för de andra 27 länderna är emot. TM säger dock tydligt att det inte är "någon ångerrätt" på Nej till EU i folkomröstningen. Brexit är Brexit. Våren 2019 lämnar Storbritannien EU och vi "bestämmer själva". Självständighet handlar det om säger hon.
Inga kommentarer: