tisdag 18 oktober 2016

Världen är upp och ner när 60-70 länder slåss mot något som heter IS, ISIS eller dach, en muslimsk terrororganisation.
Striderna i Mosul med Världen mot IS är en tragisk verklighet. I koalitionen som leds av USA ingår 60-talet länder. Sverige finns med och har bidragit med militär utbildning av kurdiska peshmergasoldater, som nu framgångsrikt  närmar sig Mosuls mitt. Jag tror det är delvis IS taktik att få in så många fiender som möjligt nära Mosuls Center och sedan attackera med minor, krypskyttar och självmordsbombare och använda försvarslösa innevånare som sköldar.

Cecilia Wikström ett utmärkt val som förhandlare av EU:s framtida asylpolitik. Men lätt blir det inte.
Tanken är rätt att EU-länderna ska ta gemensamt ansvar för flyktingar som kommer in i EU. Fördelningen av de 160 000 kvotflyktingarna blev ett fiasko. Ungern, Slovakien, Polen och Tjeckien, Visegradländerna vill inte ta emot några flyktingar alls. Tyskland och Sverige har tagit emot mängder. Lycka till Cecilia som ska ansvara för avsnittet om permanent mekanism för omfördelning av asylsökande,

Bra att regeringen äntligen gör något åt Bert Karlssons och andras dyra HVB-hem för framför
allt ensamkommande barn
Vi betalar i Värmdö upp mot 4-5000 kronor dygnet för privata HVB hem som inte ens ligger i Värmdö kommun. De måste vi sluta med och satsa mer på lokala boendeformer.

Centern går fram rejält i stadshuset och går snart om Miljöpartiet
Vid valet 2010 hade Mp 13,9 procent och Centern 4,0 i stadshuset, Partierna har närmat sig varandra  och ligger snart lika. Mp är nere på kring 8 och Centern har 7. Vackert.

Inga kommentarer: