torsdag 20 oktober 2016

Hillary Clinton vann den sista debatten mot Donald Trump också och nu borde det inte vara någon tvekan vem som  vinner den 8 november.
Jag såg hela debatten i natt på TV och gratulerar Hillary till segern. Hon var bäst i både sakfrågorna och uppträdandet. Debatten var också något bättre än de tidigare debatterna. Det blev fler diskussioner i sak tack vare ordföranden som fick debattörerna att i huvudsak hålla sig till ämnet den första halvan.

Sedan kunde inte Trump hålla sig längre utan återgick till de ständiga kommenterandet i motkandidatens inlägg och följde inte uppmaningarna från moderatorn.
I sak, vann Clinton de flesta debatterna som aborter, invandrar-, och gränsfrågorna, sjukförsäkringen och ekonomin. Hon fick problem med den privata mailen och utrikespolitiken men de blev aldrig särskilt allvarliga för Trump hoppade in med ännu dummare påståenden och rena lögner om att han aldrig varit oförskämd eller störande mot kvinnor. Han försökte hela tiden få Clinton ansvarig för att ISIS finns, att ekonomin är hennes fel, att skatterna är för höga, men det gick nog inte hem.

Två haverier i slutet dödade definitivt Trumps chanser att vinna presidentvalet.
1. På den sista frågan från moderatorn om Trump avser att respektera valutslaget, svarade han att, vi får se. Jag kommer att tala om det, men han sa att hela valet var riggat av Clinton och media. Oj, det var som att sparka på väljarna. Du är riggad sa han till varje väljare. Goodbye Trump.
2. Det andra haveriet var "den sista minuten" där Clinton gjorde en fantastisk bra avslutning och vände sig till hela amerikanska folket och Trump vände sig till Clinton och kritiserade henne, som inte hade någon talartid kvar. Goodbye Trump.

Inga kommentarer: