söndag 9 oktober 2016

I mina ögon är det obegripligt att Trump kommit så här långt i presidentkampanjen och efter gårdagens kvinnofientliga video borde han hoppa av, eller tvingas hoppa av.
Allt är obegripligt. USA:s presidentval handlar om helt andra saker än presidentfrågan och sakpolitiken. Inslag efter inslag handlar om Trumps  övertrump i den ena debatten efter den andra, mot mexicaner, mot handikappade, mot muslimer, mot kvinnor.

Det bästa vore om republikanka partiets ledning nu avsatte Trump och meddelade att vicepresidentkandidaten Mike Pence ersatt honom.
Den ena republikanen efter den andra i kongressen och på framträdande poster i USA meddelar nu att de inte längre stödjer Trump. "Jag kan inte se min 15-åriga dotter i ögonen", sa kongressledamoten Jason Chaffetz i går och meddelade att han inte längre kan stödja Trump. Tragiskt för USA och för hela demokratin med ett sådant presidentval. Meddela att Trump  är avsatt, eller hoppa av själv Trump.

Nu ger Anna Kinberg Batra tydligt besked och stänger dörren för samarbete med SD och Jimmy Åkesson. Det kunde hon gjort tidigare men nu är det klart.
Och nu är det bara otydliga Kd kvar bland Allianspartierna som naturligtvis måste ge samma besked om Kd inte ska komma helt utanför Alliansen och hela den fortsatta mandatperioden.
För övrigt var jag på ett hedervärt och informativt möte i går med en vänbok till Sören Wibe där hans insatser i EU-men framför allt EMU-folkomröstningen beskrevs av flera nära vänner, bland andra centerns Håkan Larsson som också deltog på mötet.


Inga kommentarer: