lördag 29 oktober 2016

De ryska upprustningarna runt Östersjön besvaras nu av USA-varningar och spänningen ökar.
Ryssland är huvudansvarig.
Det är inte roligt att se vad som nu händer i världen. Ryssland rustar upp militärt med fartyg och kärnvapen i enklaven Kaliningrad. Kärnvapen av två olika sorter som kan nå upp mot 50 respektive 250 mil.
50 mil räcker väl till Gotland och södra Sverige, 250 mil täcker hela Europa och stora delar av Atlanten. Att USA nu talar om att man inte kommer att "stå passiva" om ett angrepp sker i Österjön är naturligt. Vem är det som ökar spänningen i Världen? Och Putin är oberäknelig.

Nya uppgifter om  Clinton och påstått hemliga mail som ska ha gått till hennes privata mailadress kommer nu att undersökas av FBI. Illa om det stämmer, men...
Det finns flera frågor. Varifrån kommer alla dessa påståenden? Wikileaks, har det varit tidigare, men nu sägs det inte komma därifrån. Är det Trump som betalar någon för läckorna? Eller är de bara spelade? Tragiskt är det oavsett om det är sant eller inte. En sådan usel valkampanj. Clinton måste nu svara ärligt på alla frågor och inte ducka. Det kan vara procenten som skiljer henne från seger.

Knappt två år till valet 2018 men gissningarna om olika regeringsbildningar fortsätter. Tala om politikens innehåll i stället.
Anna KB förslag om en blocköverskridande lösning i vinstfrågan tycker jag var utmärkt. Trots att hon är den som mest av alla talar om en ny Alliansregering bjuder på en sådan uppgörelse. Löfven väntar till Repalos utredning kommer om några veckor. Det är självklart, men försök sedan Löfven även om det är svårt med Jonas och vänstern.

Inga kommentarer: