fredag 4 juli 2014

Almedalssamtal med Arlanda Swedavia om spårbilar kan bli den stora öppningen för en pilotbana i Sverige
Ett mycket intressant samtal med Fredrik Jaresved på Svedavia öppnar för en satsning på spårbilar kring Arlanda flygplats. Ingenting är klart men Bosse Andersson, Sigtuna och Christer Lindström KOMPASS och 4D skall ha en stjärna för den goda kontakten med Svedavia och det intresse de visat att gå vidare. Omfattning, deltagare, finansiering är frågor som nu studeras vidare. Jag är väldigt glad för detta och skojigt att samtalet skedde i spårbilen nere på Mediacenter i Almedalen. Spårbilen kommer.

Det bästa talet hittills jag hört av Fredrik Reinfeldt på parken  Almedalen i går kväll. Engagerande, inspirerande, illustrativt, lättsamt också skämtsamt med en fantastisk avslutning
Där stod vi, i folksamlingen, Håkan Larsson och Maria, från Krokom, Tage Gripenstam, Södertälje, Henrik Dahlsson, Stockholm och jag från Värmdö och lyssnade och tittade på en otroligt taggad Fredrik Reinfeldt Kroppen och händerna följde med hela tiden, ögonen lyste, den vita öppna skjortan med den stora kragen blänkte mot den svarta välsittande kavajen.

Det började med den starka ekonomin. Han skojade friskt om att nu ska ni få höra något...och nu kommer han att säga...och det gjorde han. Sverige är starkt i relation till omvärlden. Jobben, friheten, öppenheten, klimatet.. En rejäl känga åt oppositionens med en lista på deras förslag som minskar jobben, högre skatter på jobb, sänkt restaurangmoms tas bort, Rut och Rot, stopp för välfärdsföretag...
Bäst var avslutningen där han med med utsträckta händer visar att vi tar emot de om flyr från Syrien, Irak och andra krigsdrabbade länder och som vill komma till Sverige. Det kändes lite i ögonvrån. Bra Fredrik.

För övrigt blev det en trevlig middag efteråt med sällskapet ovan och jag fick skjuts av Håkan och Maria till Bergmansgatan. 

Inga kommentarer: