tisdag 8 juli 2014

EU-parlamentet: Ge inte höger- och faschistpartierna gratis sympatistöd genom att stoppa deras rätt till utskottsordföranden enligt den uppgörelse som ingåtts. Fel av Cecilia Wikström, Fp att låta sig väljas till ordförande i petitionsutskottet. dn.se/nyheter

Nej det var inte någon seger för de tre stora partigrupperna i EU-parlamentet, konservativa EPP, Socialdemokraterna, S&D och liberalernas ALDE i går att blockera ett ordförandeskap för höger- och faschistgruppen EFDD. Detta ordförandeskap har EFDD fått efter väljarnas stöd och efter förhandlingar med de andra partigrupperna.Det ger bara en besk eftersmak om vem som står för demokratin. Det som skett är odemokratiskt säger Mp:s nyvalde ledamot  Peter Eriksson och det är bara att hålla med.

Vad blir nästa steg, att inte få utse några vice ordförande heller,att inte får utse några rapportörer för lagförslag från EU-parlamentet? Det finns ju kommunister i vänstergruppen, ska de inte heller få vara ordförande, eller rapportörer i EU-parlamentet.

Och ska vi tillämpa samma regler i Sverige? Om SD växer som det nu ser ut i valet så kan det bli fråga om ordförande- och vice ordförande poster också i den svenska riksdagen om man följer partiernas storlek.
Ska de inte få det? Nej gör inte Sverigedemokraterna till ännu mer martyrer som ger dem ännu mer sympatistöd. Hur röstade Federley?

För övrigt blir det nu kurs mot Kastmyratjärn där lommarna nu simmar med sina ungar för Sonja och mig  med bad och lite lunchmiddag vid klippstranden. Härligare kan det inte bli.


Inga kommentarer: