tisdag 1 juli 2014

Så börjar då Almedalsveckan med seminarier om uthållig transportpolitik och framtiden för Arlanda och transporter och trafik till och kring Arlanda med t.ex spårbilar.T

Två mycket intressanta seminarier om framtidens transportpolitik. Hållbar utveckling kring byggande, samhällplanering och tranporter. Arlanda växer mycket snabbt och räknar med 30-40 miljoner flygavgångar inom en 10-20 års period jämfört med dagens 20 miljoner. Antalet anställda beräknas öka från dagens 18 000 till sådär 40-50 tusen fram mot 2050. Varje anställd på Arlanda skapar jobb för 4-5 i andra delar av landet. En fantastisk Arlandastad som kräver  moderna miljövänliga transporter till och kring flygplatsen.

Lars Bryntesson, kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna
beskrev på ett mycket positivt sätt denna utveckling och att det krävs miljövänliga transporter kring flygplatsen. Lite besviken på att ingen nämnde spårbilar fast alla tycktes tala om dem.

Därefter begav jag mig till KOMPASS spårbil som står intill DN och mediacenter i Almedalen. Mycket positivt med besök och Christer Lindström och Johan Magnussson håller ordning på utställningen

Det är verkligen roligt och det är många positiva politiker, organisationsfolk och samhällsplanerare som vill sätta igång med spårbilar på hemmaplan bara man vet att samhället satsar på den moderna spårtekniken och det är dags nu att regeringen och våra centerministrar visar färg. Det är pilotbanan som kommer att sätta fart på de moderna automatbanorna.

Träffade Per Kågesson professor på Nature Resources som jag jobbat så mycket med under folkomröstningen om Kärnkraften och även därefter.
Läste delar av hans bok när jag gick hem från Visby till huset på Bergmansvägen. Vindkraft och biokraft och kraftvärme kan ersätta kärnkraften som har gjort sitt, är för riskabel och miljöfarlig och för dyr. Lyssna centern.Avveckla två kärnkraftverk nästa mandatperiod.

För övrigt blir det nu ekonomiskt seminarium med centern på Gotlandsmuseet

Inga kommentarer: