fredag 11 juli 2014

Så lämnar vi då Dufweholms herrgård Anno 1485 då gården förvärvades av Jöns Geet på Djulö och 1622 köptes herrgården av släkten Dufwa och fick då sitt nuvarande namn.
Ingen dålig plats att fira en 43 -årig brölloppsdag på. Historia, kultur och en fantastisk miljö på Dufweholms herrgård som Sonja hittade bland kulturpärlor på nätet. Vi kom hit på eftermiddagen och badade det första vi gjorde i Dufweholmssjön bland gäss och gula näckrosor. In i spat och sedan en promenad i omgivningarna. Det känns som vi flyttat tillbaka till 16-eller 1700 talet. Hela herrgården är inredd med 1700-talsmöbler, rokoko och renässans. Vi får en drink i salongen med tavlor med motiv av tidigare ägare. Middag i matsalen med förunderlig utsikt över sjön. En härlig kväll och natt....ha

Nu är det morgon och vi har ätit en god hemlagad frukost på utebalkongen vid sjön. Tagit lite bilder av denna fantastiska miljö och besökt lusthuset...
Bland alla historier och upplevelser som herrgården varit med om finns lusthuset några hundra meter från herrgården men två meter från vattnet. Herrgården var ett tillhåll för bland andra Albert Engström och Anders Zorn som målat väggarna med sina bilder  texter som "Stugan är liten men den är min". och "Tål intet ont i världen men var glad åt allt gott".
 För övrigt  ska vi nu bara bada och betala...och sedan blir det mot Villa Schabraket på Bohus-Malmön, ingen herrgård direkt men....Hej då,säger Sonja och Hans.

Inga kommentarer: