lördag 12 juli 2014

Israel-Palestina: Inga medlar- eller eld upphörbud hjälper i en konflikt som drivs av hämnd och hämnd.
Israel och Nettanyahu avvisar Turkiets förslag om eld upphör och medling med Egypten och dess nye president al-Sisi som medlare. Man är redo att resonera med den Palestinske presidenten Mahmud Abbas men inte med Hamas, som verkar ha kommit i kläm bland både vänner och fiender. Själv säger Hamas företrädare att de bara börjat missilangreppen och har massor med andra vapen kvar att använda...
I en konflikt som drivs av hat vill ingen ställa sig bakom förslag om eld upphör och/eller medling innan man kan säga att vi vann och då är vi beredda att blåsa av striderna och förhandla med förloraren.

Pressen inifrån konkurrerande grupper och personer i både Hamas och Israel försvårar också kraftigt alla bud om eld upphör och medling. De många andra pågående konflikterna i världen i Ukraina, Irak, Syrien minskar världssamfundets möjligheter att engagera sig i ytterligare en konflikt. De många tidigare krigen och konflikterna mellan samma parter leder också till att det är parterna själva som måste komma överens.

Amorteringstvång? Nja - bättre med morötter som minskar kostnaderna för de som betalar en högre kontantainsats och de som amorterar på en viss nivå.
Det finns andra alternativ än amorteringstvång som är smidigare och som stimulerar i stället för tvingar.Det borde gå att hitta ekonomiska stimulanser som uppnår samma mål. Någon?
För övrigt kom vi till Villa Schabraket i går kväll och nu skiner förmiddagssolen över hela ön. Ett bad i någon vik det blir det.

Inga kommentarer: