lördag 5 juli 2014

Det blev lite fel. Detta ska vara söndagens blogg, så håll till godo.

Björklund var förutsebar i Almedalstalet rätt igenom .Vi har hört allt förut, men det var en bra sammanfattning på vad Fp står i skola, jobb, migration- men den där riktiga......
Jag kom lite sent och missade starten. När jag kom sa Jan Björklund, "Försvinner Rut försvinner mitt företag".En svart marknad har blivit vitare. V, Mp, S sviker. Rut ska vara kvar. Vård, omsorg, hemtjänst, här startar kvinnor företag, men socialismen vill ha monopol. Här kommer en bra mening "Vi liberaler säger Nej till vänster i välfärden".

Skolan ska omfamna alla. Pojkarna har kommit mest i kläm i 
Flumskolan utan tydliga krav går mest ut över pojkar utan studietradition hemma. Vi ska ha en kunskapsskola med fler lärare.

Alicia är tolv år gammal och inlåst på sitt rum av pappa
Vi måste minska våldet mot kvinnor. Straffen mot kvinnovåld måste öka med fler fotbojor. Precis som Jonas Sjöstedt tog Björklund ett kvinnonamn och beskrev problemet. Blir lite närmare verkligheten. Men varför bara prata om högre straff, är det inte insatser för att förhindra och bemöta våld om måste öka?

Vi står vid ett vägskäl, ett värderingsval väntar. Öppna gränser och solidaritet eller stopp för människor som söker en fristad. Välfärden är hotad.
Utan de 700 000 invandrare som Sverige har skulle vårt land stanna. Ja till invandring, Nej till rasism säger Fp. "Vem ska hjälpa mormor när välfärden får friår"? frågar Björklund, retoriskt. Vi vill ha feminism utan socialism, som också var det som med stora bokstäver stod bakom Björklund i talarstolen.
För övrigt blev det lite drag på "Kallis" vid stranden på eftermiddagen och nu blir det lite nedpackning av grejer och i morgon blir det Annie. Sedan räcker det för den här gån.....


Inga kommentarer: