lördag 5 juli 2014

Nej till vinster i välfärden dominerade Jonas Sjöstedts tal. Väntat och beskrivande men inte lika engagerande som Reinfeldt i går.
Talet handlade om Jeanette i Stockholms kommun som blev uppköpt i hemtjänsten av ett riskkapitalbolag. J fick en stressigare vardag. J berättade att den som säger ifrån får gå. J vill ha fast tjänst, en lön att leva på och trygghet i vardagen. Det har hon inte. Regeringen säljer ut välfärden. Nu är det dags att sätta stopp för privata vinster i välfärden.

Vinsterna ska ersättas av mångfald och inflytande
De anställda ska själva ta över och få makt över sitt arbete genom personalkooperativ och intraprenader.. Det finns redan på  Gerdas äldreboende i Göteborg och Brännagården i Jämtland. New public management ska slängas på sophögen...applåder,applåder.

Allas frihet kräver jämlikhet. Sverige behöver en rödgrön regering. En regering utan borgerliga ministrar, ingen Annie Lööf, ingen Jan Björklund
Det handlar om ett val mellan girighet och vinstjakt eller omtanke och solidaritet. Regeringen är trött. Jag vill ha en regering med visioner och en ny framtid.

Ja, det var vad 90 procent av talet handlade om. Alldeles för mycket. På slutet skulle miljön tas på allvar och Vattenfall skulle inte äga kolkraftverk och  och bryta brunkol. Jonas nämnde inte kärnkraft där men välkomnade Folkkampanjens Nej till kärnkraft fanor i sin inledning.
För övrigt hade vi ett trevligt mingel som Gotlandscentern bjöd in till på kvällen.

Inga kommentarer: