fredag 25 juli 2014

CUF:s, Centerstudenters och EU-parlamentarikern Fredrick Federleys Ja till Nato-medlemskap är fel fråga vid fel tidpunkt för Centern. SvD.se/brannpunkt
Oproffsigt helt enkelt att komma med ett som man vet mycket kontroversiellt förslag några månader före valet. Är partiledningen informerad?  Det är fel fråga vid vid fel tidpunkt och det skadar centern inför valet.Vi ska inte gå med i någon kärnvapenklubb, vis ska slå vakt om vår militära alliansfrihet. Ska vi verkligen ytterligare provocera Ryssland och öka spänningarna i EUropa? "Vi ska knappast göra det till valfråga", skriver Hannes Hervieu på Facebook. Varför tar han upp det då knappt två månader före valet? Och om ni som undertecknare inte vill gör det till valfråga kommer andra partier att älska att fråga oss. Oproffsigt igen. 

Förslaget är inte genomtänkt, inte frågan, inte motiven, inte tidpunkten, vad är syftet?
Vi kan väl inte motivera ett medlemskap i en kärnvapenallians med att det ökar investeringarna i Sverige och fler ger fler jobb...oj.Och Natomedlemskap skulle också öka tillväxten...? Av vadå? Vapen?

Det är inte heller politiskt korrekt av Fredrick Federley att två månader efter EU-valet föreslå att Centern ska säga Ja till Nato.
Jag kan inte minnas att han drev den frågan i EU-valet. Det är ohederligt mot väljarna och mot Centern som parti. Det kommer att skada oss inför valet.

Om man ska utreda frågan som Fredrick Federley, Hanna Wagenius, Hannes Hervieu och övriga artikelförfattare skriver, så ska man väl inte först tala om vad man ska komma fram till.
Inte bara oproffsigt, rent av korkat.
För övrigt vann Kristoffer sin andra match i tennisturneringen på ön med 6-3, 6-2 i morse och nu blir det final i morgon, han måste ha fått bollsinnet någonstans ifrån.....


Inga kommentarer: