söndag 27 juli 2014

Vapenvila-raketattacker-återupptagna strider i Gaza - eldupphör, nya bud hela tiden
Det är i det närmaste omöjligt att hålla sig uppdaterad kring vad som händer i kriget Israel-Hamas. Det kommer nya förslag om vapenvila och eldupphör hela tiden och det kommer motbesked om att Hamas inte accepterar någon vapenvila, medan Israel tydligen försöker i alla fall med olika längd, 12, timmar, fyra timmar till. Men Hamas raketeld har aldrig riktigt slutat och då har Israel återupptagit striderna i Gaza. Hamas vill ha bort stridsvagnar- för att gå med på någon vapenvila - ja visst, men vad vill Israel då ha bort? Vapenvila betyder att striderna upphör och samtal inleds.

Som det ser ut nu har Israel förlängt vapenvilan till klockan 24.00 söndag kväll, men Hamas har tydligen inte gått med på någon förlängning
Påtryckningar sker av USA:s utrikesminister Kerry, Frankrikes utrikesminister och 7-8 länders företrädare med möte i Paris. Varför låter man inte återinkalla FN:s säkerhetsråd för att fullfölja förslaget om eldupphär därifrån. FN har ändå störst internationell tyngt.

Och i Sverige råder sommarstiltje men bakom kulisserna för bereds valet intensivt från alla håll.
Ställer man upp på riksdagslistan, i mitt fall på plats nummer sju i länet, så stödjer man naturligtvis Alliansen och Centerns valprogram. Skulle dock gärna se att Centern fortsätter den friare linjen med fler egna förslag som matförslaget där vi har stort förtroende.
För övrigt närmar sig vistelsen på Bohus-Malmön sitt slut för mig men Sonja och Stoffe stannar ett tag till. Onsdag kväll blir det nattåg med Fjällfiskets vänner Raymond, Uffe, Bengt, Bosse och jag till Aivin Saijte i Anaris och....det härliga sommarfisket. Ser fram...

Inga kommentarer: