lördag 19 juli 2014

Hamas-Israelkonflikten och flygtragedin över Ukraina dominerar nyheterna - båda tragiska och onödiga
När man läser i media att Hamas placerar sina vapenförråd och avskjutningsramper nära sjukhus, moskeér och skolor blir man bestört. Är det sant? Och ännu värre går att läsa som att Hamas tycker det är bra med de israeliska flygbombningarna och dödandet av barn för att för att det ökar haten not Israel. Varje person som dör i Gaza stärker Hamas krigföring och avskjutning av missiler mot Israel. Eller tvärtom. För hökarna till höger om Netanyahu i Israel är Hamas deras bäste vän, eller fiende för det ökar hatet mot Palestina och skapar förståelse i Israel för hårda militära motangrepp. Vad är det för värld vi lever i år 2014?

Men det glädjer mig att se att utrikesminister Carl Bildt och socialdemokratrnas Urban Ahlin båda tycker illa om Israels markoffensiv i Gaza.
På vilket sätt stärks Israels säkerhet av att många fler civila dödas i Gaza, frågar Urban Ahlin. En rätt meningslös övning, säger Carl Bildt som bara leder till ökat dödande. Kanske kan de göra något gemensamt för ett eld upphör?

Braa besked av FN:s säkerhetsråd i går om "..en fullständig. oberoende, och internationell" undersökning av orsakerna till flygtragedin över Ukraina.
Obama och annan internationell och svensk media lägger nu skulden på de ryska separatisterna. Mycket tyder på det med radiouttalanden och egna beskrivningar från separatisterna. Men det räcker inte.Hela sanningen måste fram. Har Putin varit inblandad med vapenleveranser måste det fram och åtgärder vidtas mot Putin och Ryssland.
För övrigt skiner solen och det blir en varm bad dag, men först ska vi slänga lite skräp på återvinningen på Bohus-Malmön.

Inga kommentarer: