tisdag 22 juli 2014

Två tragedier eller krig dominerar nyhetsflödet; Israel-Hamas och Ukraina, separatisterna och Ryssland. I Sverige är det politiskt totalstiltje.

Den israeliske premiärministern  B Netanyahu säger att insatsen kommer att utökas tills dess vi uppnår målet - att återskapa lugnet
Och det handlar om att återskapa lugnet för lång tid framåt, säger N. Tror han på det själv, att utvidgat krig återskapar lugnet. Nej, det ingår i det jag skrev om i går.Det handlar om segrare och förlorare, därför blir det inga uppgörelser om eld upphör. Det naturligaste vore väl att lyssna på den palestinske presidenten Mahmud Abbas vädjan till Hamasledaren Khaled Mashal att acceptera det egyptiska förslaget om eld upphör. Men det går inte, då är man förlorare, men vem är man. Det är människorna i Gaza, familjerna, de äldre, barnen, alla som är förlorare. Acceptera eld upphörförslaget från Egypten.

Och i Ukraina ska de som sannolikt är skyldiga till nedskjutning av MH17 utreda sig själva
Fullständigt oacceptabelt naturligtvis. Olycksplatsen kontrolleras av de som sannolikt orsakat olyckan. Man avgör tydligen själva vilka utländska experter som ska släppas in på olycksområdet. Den ukrainska regeringen ska inte tillåtas visitera olycksplatsen. Oj,oj. Det var ju över Ukraina som planet skjöts ner. Det är en skymf mot det internationella samfundet att separatisterna med Rysslands stöd tillåts sopa undan spår, dölja och stoppa den oberoende utredning som FN:s säkerhetsråd beslutat om. Kan folk tro på FN?

För övrigt kom Stoffe ner till Bohus-Malmön i går på sin 37 födelsedag, vi badade, åt räkor, sjöng sommarvisor och visan om Stoffes stock och sedan gick vi på krogen. I dag blir det tennis, först spelar Stoffe singel och sedan spelar han och jag dubbel i tävlingen.


Inga kommentarer: