söndag 20 juli 2014

Putin är nu hårt pressad av flygtragedin - men han har ett sätt att komma ur problemet och det är...
Flygkatastrofen sätter fingret på Ryssland och Putin. Han får allt svårare med bevisen som tyder på rysk inblandning, stöd till rebellerna i Ukraina, plundring av nedslagsplatsen, de svarta lådorna?...Det blir för mycket och FN:s utredning har bara börjat. Putins internationella anseende som redan är uselt kan bli så dåligt att han inte kan bidra med någonting i den internationella politiken. Han blir utstött helt enkelt.

...att han tar tag i separatisterna i Ukraina och ser till att det blir en vapenvila med Ukrainas regering.
Den makten har Putin, och det är bara han som har den. Om han skulle visa att han menar allvar med att få fram en vapenvila och en fredsplan så skulle han komma ur sin egen kris med hedern i behåll. Det skulle också gagna världsfreden eftersom Ukraina efter flygtragedin är det allvarligaste konflikthotet i EUropa.

Och Israel och Hamas fortsätter konflikten i Gaza med fler döda för varje dag.
Hamas räknar nu in en eldstrid från en tunnel som en stor seger, men det mesta tyder på att alla Hamasmännen blev dödade. Israel fullföljer sin markoffensiv in i Gaza som omvärlden fördömer.FN, försöker, Ban Ki-moon reser till regionen, Palestinas president Abbas försöker medla, Egypten säger att lagt kort ligger. Alla krafter måste inriktas på en vapenvila och slut på striderna.
För övrigt fyller Olle 84 år i dag, jag ska anmäla mig och Stoffe till dubbelturnering i tennis och spela en träningsmatch i eftermiddag innan födelsedagskalaset. Program och tider att hålla även på semestern....ha

Inga kommentarer: