onsdag 2 juli 2014

Mycket intressanta förslag från panelen  på Centerns ekonomiska seminarium. Och en del togs upp på Centerns presskonferens efteråt
Ja, det var ett intressant ekonomiskt seminarium med nationalekonomen Anders Berg, Agneta Dreber, nu arbetsmarknadsutredare och Rolf Bergqvist, SEB. Anders började med att föreslå en högre a-kassa men under en kortare period, precis tvärtom mot vad som gäller i dag. Fas 3 var "det dummaste Alliansen gjort" sade han sedan och där hördes en tydlig suck av instämmande i den fullpackade salen. Kollektivavtalen bör också ändras, Vi har för stora klyftor mellan svenskar och invandrare.

Förslag kom också om lägre arbetsgivaravgifter, mer kontakt direkt med arbetsgivare, körkort till ungdomar som underlättar jobb och en öppnare dialog med omvärlden. Bra seminarium och Centern har verkligen bra svar på frågor om ekonomi och arbetsmarknad.

Seminarium om framtidens kollektivtrafik var bra i sig men totalt i avsaknad av visioner från panelen, och hur kan man ha ett seminarium på en och en halv timme utan att få ställa en enda fråga från publiken...oj vad många besvikna.

Där var  Karin Svensson-Smith, Mp, där var Peter Örn, tidigare utredare av hållbara städer, en riksdagsledamot (M) och två företrädare till för kollektivtrafiken. Alla talade om; samma system som för 20 år sedan, det behövs förnyelse, det krävs radikalt nya prioriteringar, våga utmana, prioritera resenären inte systemen. Men...ingen tog upp de nya trafiktrenderna. Ingen tog upp frågan om ny modern miljövänlig transportteknik som spårbilar och ingen nämnde med ett ord kollektivtrafik på vatten med pendelbåtar. Det var verkligen ingen förnyelse, det var gammalt rätt igenom.

Jag blev nästan lite förbannad och gick direkt till spårbilen vid mediacentret och delade ut lite info om den nya transporttekniken. Och det stora intresset håller i sig.

I år finns två centrum på Almedalen i år; Gudrun Schyman och Jimmy Åkesson. De finns överallt och var de framträder kan man se på folksamlingen som stockat igen vägen, på torget, vid Donners,TV 1, 2 ,4, mediacenter, Parken....

För övrigt blir det nu ett seminarium om laddhybrider på båten Sigrid och sedan möten med Mälardalsrådet

Inga kommentarer: