onsdag 23 juli 2014

Det måste bli hårdare sanktioner mot Ryssland- och det ser också ut så 
Utrikesministrarnas möte i går i EU resulterade i  hårdare sanktioner mot Ryssland som ska presenteras på torsdag. Det är bra. Nederländernas utrikesminister FransTimmermans betecknade förslagen som "kraftfulla". De ansvariga personerna för nedskjutningen av MH17 ska särskilt få påföljder. Inreseförbund till EU, frysta ekonmiska tillgångar, stopp för krediter från EU:s investeringsbank låter bra. En allmän skärpning av tidigare åtgärder finns också på listan. Både Frankrike och Tyskland tycks också nu mer villiga att ställa sig bakom de hårdare kraven. Ekonomiskt krig, eller inte. Det handlar om människor och det handlar om ockupation av andra länders territorium. Besluten välkomnas och måste noga följas upp.

Backa upp FN:s generalsekreterares  förslag om en temporär vapenvila i två dagar med början nu på fredag.
Det är verkligen ingen långgående insats för att stoppa kriget om pågår mellan Israel och Hamas. Det är bara en av flera förlag till vapenvila och eld upphör, men det är det senaste och det "kortaste" som borde kunna få parterna att ta sitt ansar och stoppa missiler och bombningar. En temporär vapenvila för att ge hjälporganisationer möjlighet att minska de oerhörda lidandena för sårade och flyktingar liksom brist på livsmedel och energi. Två dagar kan bli flera om världen sätter press på båda sidor att föra en dialog.

För övrigt vann Stoffe sin singel i går med 6-3, 6-1 i tennisturneringen men Stoffe och jag förlorade mycket knappt en tuff herrdubbel med 1-1 i set (6-3,4-6) och 10-8 i tiebreak. Närmare kan man inte komma när tre bollar på slutet avgör en match på en och en halv timme. Men för publiken var det spännande.

Inga kommentarer: