lördag 26 juli 2014

Ukrainas regering stärker sin ställning mot separatisterna, men riskerar ökad konflikt med Ryssland
Stad efter stad har nu återtagits från separatisterna av Ukrainas regering i östra Ukraina. Den ukrainska armén har kraftigt stärkts sedan vårvintern. Från USA kommer militära rådgivare från Pentagon för att stötta uppbyggnaden av Ukrainas krigsmakt. I dagens media sägs också att det handlar om att skapa en motvikt mot Rysslands reguljära styrkor dn.se/världen. Där framgår också att stora arméstyrkor med soldater, stridsvagnar och artilleri "koncentreras på den rysa sidan av gränsen".

Men se upp här
så att inte Ukrainas regering gör sig skyldig till samma inblandning i ett annan land som Ryssland beskylls för när det gäller separatisterna. Det skulle både försvara opinionen för Ukrainas självständighet och riskera nya konflikter med Ryssland.

Lång till vapenvila Israel-Hamas när Israel får fortsätta "att försvara sig".
Jag har svårt att se att USA:s förslag om vapenvila i fem dagar skulle ha större chans att leda till något eld upp hör än alla andra förslag. Snarare tvärtom. Man kan inte begära att Hamas ska acceptera någon vapenvila om USA, Egypten, Ryssland och EU godkänner att Israel får fullfölja som markinvasion i Gaza under tiden.... Vad är det för vapenvila?
För övrigt lyser solen som vanligt över Bohus-Malmön och Stoffe ska spela final i tennistävlingen klockan 14.00...tala om varmt.

Inga kommentarer: