måndag 14 juli 2014

Löfven måste tänka två gånger innan han gör utrikespolitiska uttalanden-där kunskapen är begränsad och där han borde förstå att han kan få kritik av sina tilltänkta regeringspartner V och Mp.
Nej, det var inte så begåvat av Löfven att ge sig in på facebook om Israel-Hamas konflikten.
Lars Ohly säger att "Löfven fördärvar arvet efter Palme", Det är ett hårt uttalande som säkert svider i skinnet på Löfven. Jonas Sjöstedt är mer nyanserad och "förstår att känslorna alltid blir väldigt starka" i Israel-Palestina konflikten. Han säger direkt till Löfven att han måste vara tydligare i kritiken mot Israel som har huvudansvaret för konflikten eftersom de är en ockupationsmakt.

 Det här visar vilka svårigheter Löfven möter i en rödgrön koalition på det utrikespolitiska området, där en regering måste ha en enad politik.
Löfven fick också skarp kritik av SSU som vill att Sveriges regering använder sina kanaler för att få stopp på våldet...och de illegala bosättningarna och ockupationen av Palestina. Det riktas smart till regeringen men kommer efter Löfvens uttalande.
Jag har inte noterat något uttalande av Mp men tystnad är också ett besked..

Höjda miljökrav på vattenkraften från regeringen får till och med stöd av Naturskyddsföreningen
Det är inte ofta men förslagen från regeringens utredare om hårdare miljökrav särskilt på de mindre vattenkraftverken får stöd av Svante Axelsson, generalssekreterare i Naturskyddsföreningen efter ett uttalande av Lena Ek. En bra sommarnyhet. dn.se/ekonomi
För övrigt blir det en liten Schabrakfest i kväll med folket från Källarbacken. Ska just ner och köpa räkor.

Inga kommentarer: