onsdag 16 juli 2014

Juncker vald men Cameron stärker sin ställning i Storbritannien med en ny mer EU-skeptisk ministär med fler kvinnor
Camerons nya regering följer mer folkstämningen i Storbritannien. Utrikesminister William Hague avgår och ersätts med den uttalade EU-skeptikern  Philip Hammond. Han har sagt att om inte omförhandlingen av EU-avtalet minskar EU-makten så kommer Hammond att rösta för ett utträde ur EU. Cameron förlorade striden om ordförande i EU-kommissionen men det var ingen som hade trott något annat. Om han nu stärker sin ställning kan vi få en balans mellan Cameron och Juncker som dämpar Junckers federalistiska ambitioner för EU. Bra.

Hamas har tappat internationellt stöd och även arabstöd från Saudiarabien, Egypten och Jordanien efter sitt nej till eld upphörplanen.
Israel borde inte ha tagit upp sina bombningar mot Hamas efter att man accepterat eld upphörplanen. Då hade opinionen och stödet för Israels agerande blivit ännu större.

Intressant förslag från Miljöpartiets Åsa Romsson och Valter Mutt om ett fredsisnitistiv med en Stockhomskonferens kring vatten och energi som är två huvudproblem i Mellanöstern konflikten
dn.se/debatt
Det är ett förslag som regeringen borde studera närmare och som kunde bli ett framgångsrikt recept för hur miljö-, energi- och försörjningsproblem kan medverka till att lösa en militär konflikt Varför Inte?
För övrigt blir det nu en resa till Skärhamn för att fira Sonjas födelsedag med bad och lunch. 

Inga kommentarer: