måndag 21 juli 2014

Israel-Hamas, en tragisk låsning om segrare och förlorare där inga förslag om eld upphör biter.
Det gör det inte förrän den som går med på det kan säga att vi vann. Den som tvingas gå med på det har naturligtvis förlorat i detta krig som bara räknas i segrare och förlorare - där antalet döda bara blir en siffra som noteras i media.
Tragiskt , om det är sant, är att Israel säger att man sänt flygblad till invånarna för att de ska kunna fly, men att Hamas förbjudit dem. Det säger det mesta. Låt folk dö, då får vi fler som stödjer oss.... "Vi kan inte strida utan att kunna visa upp något",säger Hamasföreträdaren Musa Abu Marzuk",dn.se/nyheter. Detsamma sägs på Israels sida. Det är segrare eller förlorare som gäller.

Ställ krav på Putin att sluta stödja separatisterna-ge honom en tidsfrist. Om han inte gör det ska mycket hårda sanktioner sättas in.
Jag skrev i går att Putin är den ende som kan skapa snabbt slut på det lokala inbördeskriget i Ukraina. Lika generöst som han stött separatisterna ska han nu säga stopp om inte Ryssland ska drabbas av hårda sanktioner.
Putin är den ende som har en möjligheten. Sätt en gräns på några veckor och sedan, om inte....England, Tyskland, Frankrike,Nederländerna kan ta initiativet med stöd av EU och FN. Sverige ska självfallet ställa upp.

Oproffsigt av CUF att förorda svenskt inträde i Nato.
Nej, det var inget bra beslut på CUF-stämman att ställa sig bakom ett svenskt medlemskap i Nato, inte bara utredning alltså utan medlemskap innan man vet något om riskerna och konsekvenserna. Sverige ska inte gå med i någon kärnvapenklubb, vi ska hålla fast vid den militära alliansfriheten, vi ska inte utmana Ryssland till ännu fler konflikter på världsscenen. Partiledningen måste omedelbart agera och ta avstånd.
För övrigt var det en trevlig födelsedag för Olle 84 i går på Källbacken och i dag blir det Stoffe 37 som nu kommer ner från Stockholm. Roligt igen.

Inga kommentarer: