lördag 17 december 2016

9,0 till Centern. Ja, det var en riktig julklapp, och välförtjänt tycker jag med Annie i ledningen.
Det är glädjande att vi nu gått upp under en längre tid. Inte mycket varje gång, men stadigt upp några tiondelar eller halvprocent de senaste åren. De flesta är från tidigare moderater. Moderaterna har samma bana fast åt andra hållet; tappat fyra procent sedan valet. En riktig dumhet var att tala om att man skulle ta röster från Sd. Vem vill rösta på kopian när det finns ett orginal. Och det är centern som tagit de gamla "Reinfeldt"-moderaterna som vill ha en mer human och socialliberal migrationspolitik.

DN-mätningen visar också att centern tagit mest väljare där moderaterna gått tillbaka i Skåne, Blekinge, Småland och Stockholms län
M, gör ju an språk på statsministerrollen vid en Alliansseger, men A K  Batra har varit oklar hur segern ska kunna vinnas. Aldrig samarbete med Sd men ändå vinna när Alliansen inte får egen majoritet. Det pågår en strid inom M som blir hårdare och hårdare för varje förlorad procent,

Det är roligt att media, inte minst rikstidningen DN lyfter fram Centerpartiet och Annie
som framtidspartiet som kan få Moderaternas roll som framtids- och kanske statsministerpartiet i en framtida regering. Stor försiktighet här, men det är inte vi som säger det, det är media.

Den humana, öppna och socialliberala flyktingpolitiken
som ser de mänsklige tragedierna bakom tillfälliga uppehållstillstånd, nej till familjeåterförening och omänskliga utvisningar ur landet är en viktig anledning till framgången. Jobben och företagen, särskilt de mindre, energi-och klimatpolitiken för jordens framtid, Och nu också stärkt svenskt försvar mot rysk upprustning i Östersjöområdet.
Vi är värda framgången. Det är efter motlutet vid idéprogrammet  det gått uppåt.

Inga kommentarer: