torsdag 15 december 2016

Ett fruktansvärt  bestialiskt krig med krigsförbrytelser under sex år ser ut att kunna närma sig slutet. Men det är inte detsamma som fred.
Vad ska man tro,? Hur många vapenstillestånd har inte visat sig vara ohållbara? Hur många löften har inte spruckit om att befolkningen i östra Aleppo ska kunna ta sig ut?. Al Assad är en slaktar regim säger dn.se/ledare i dag. Rysslands och Irans stöd med flygbombningar och elitstyrkor är hatiskt grymma som dödat en halv miljon människor i inbördeskriget med halva befolkningen på flykt. Hur kan en ledare för landet överleva detta? Om inte annat måste han väl ha tankar själv om vad han gjort? Kan han leva med dem? Vad för sorts människa är han? Är han alls en människa eller en dödsmaskin?

Efter ett nästan tio timmars fullmäktige valde vi en ny ordförande i kommunstyrelsen (kso) och bordlade frågan om konkurrensutsättning av Gustavsgården.
Ja det var ett gastkramande fullmäktige, eller en thriller i flera akter där kso-valet och Gustavsgården tog några timmar vardera. Det blev underliga turer med tre förslag till kso, Deshira Flankör som vunnit en votering i moderaternas kf-grupp med en röst, Marie Bladholm som förlorade den omröstningen och Allan Sooman, Liberalerna som föreslogs av Sd, Sverigedemokraterna. Marie B avsade sig nomineringen men Allan S ställde upp. Det blev votering som Deshira enkelt vann. Deshira tackade och det är bara att önska Deshira lycka till med uppgiften.

Gustavsgården var den stora politiska sakfrågan som efter sådär tre timmars debatt bordlades med röstsiffrorna 25-24 och några blanka.
Det handlade om konkurrensutsättning eller ej och för och nackdelarna med förslaget. Ekonomin var ett motiv, Gustavsgården har gått med underskott. Kvaliten på boendet var ett annat motiv, där fanns kritik. Vi i Centern ställde upp på att pröva  konkurrensutsättningen, men liksom många andra var vi inte tillfreds med processen där berörda boende och pensionärsorganisationerna bättre måste komma till tals. Bordläggning med 25 röster mot 24 ger oss nu ett andrum.

Inga kommentarer: