lördag 24 december 2016

Merkels"tidigare" öppna flyktingpolitik hårdnar varje gång den politiska pressen ökar.
Så har det varit vid varje tillfälle då framför allt systerpartiet CSU i Bayern kritiserat henne. Nu handlar det om tunisiern Anis Amri som dödade tolv personer i Berlin med en buss och den kraftiga kritik som riktas mot Merkel. Det högerpopulistiska partiet AfD, alternativ för Tyskland, talar om "Merkels döda" och lägger skulden helt på henne. Det är val i Tyskland i höst och Merkel ställer upp för omval. Det gäller att balansera...Men God Jul Angela i alla fall.

Starkt beslut av FN:s säkerhetsråd att säga Nej till israeliska bosättningar. Obamas "sista" starka beslut som direkt krockar med Trump som ville lägga in USA:s veto, men misslyckades.
Trump agerade som om han redan var president. Ringde samtal twittrade med sig själv och hela sin kommande administration för att resolutionen skulle avslås.Kommer detta att bli framtidens världspolitik, där Trump agerar plötsligt, oväntat och hårt, ofta utan att ha förankrat sitt beslut.

Eller kommer Trump och Putin att fortsätta finna varandra i världspolitiken, eller tävla med varandra om "världsmakten" som uttalandena om  att stärka kärnvapnen i går ?
Det är verkligen farlig världspolitik. Att bara tala om att stärka sina egna kärnvapen. Putin började med att tala om att stärka sina strategiska nukleära styrkor. Trump svarade nästan omedelbart att USA skulle kraftigt stärka och utvidga sin kärnvapenkapacitet. Vad betyder det? Två småpojkar som vill tala om vem som är starkast, eller ett farligt spel för världen? I detta fall kanske både och...

God Jul alla bloggföljare och nu låter vi Julglädjen ta över.

Inga kommentarer: