måndag 19 december 2016

Hackerattackerna  i USA borde kräva en total genomgång och utredning om vad som skett, även om Trump utses som segrare av elektorerna i dag.
Nu genomför Donald Trump sin segergurné och tackar medborgarna i de delstater som stöttat honom. Det är en tragisk resa med minst sagt smolk i bägaren, Inte bara att det nu blir Trump som utses som president utan kanske mer för sättet det gick till på, Fusk och odemokratiska och halvkriminella inbrott av utländska agenter, i detta fall från Ryssland. Har man hackat datorer och fått fram information som gynnat Trump så är ju inte valet korrekt, det är fusk. Och vad Trump gör med sin fuskseger vet vi inte, vi bara anar och gissar.

Och Polen fortsätter på linjen att skapa ett auktoritärt medialandskap som i Ryssland och vad gör EU?
EU-rådets ordförande Donald Tusk, som själv är polack och varit landets premiärminister uppmanar regeringen att följa den polska konstitutionen, men mer gör man inte, Och vad mer kan man göra? Böter viten bli av med EU-bidrag, uteslutning? EU-samarbetet skakar redan och fler stater som Polen står på tur med Marine Le Pen i Frankrike i täten för Ungern, Nederländerna...medan Brexit pågår.

Morgan Johansson, Migrationsminister i Sverge, har ingen lätt uppgift. Han balanserar medmänsklighet med hårda utvisningar och kommer att få göra det länge till.
Nei, jag avundas honom inte. Ska jag säga något positivt så tycker jag han verkar vara en sympatisk minister som försöker göra ett bra jobb i en mycket svår tid. Många tusen afghaner kommer att utvisas, Sverige har ett avtal med Afghanistan, Sverige ger återvändandebidrag 30 000 per person eller upp till 75.000 för en familj. Men vad betyder det om man dödas när man kommer hem. Om landet inte kan beskrivas som säkert, måste människor få stanna.

Inga kommentarer: