onsdag 28 december 2016

En alldeles utmärkt artikel på dn.se/debatt av Emil Kjellström (C) vår ekonomisk-politiske talesperson om hur svenska "startuppföretag" kan stärkas.
Det är roligt att läsa en artikel som inte bara innehåller en massa vackra ord staplade på varandra som någon skrivare står bakom utan också talar om vad som skall till för att orden ska bli verklighet. Det gör Emil Källström i den här artikeln som visar hur vi kan stärka nya växande företag med lite nya infallsvinklar på företagandet.

Tre exempel.
1. En rättvis beskattning av personaloptioner möjligheten att få betalt i andelar i företaget man arbetar. Det är ett utmärkt sätt att rekrytera nya talanger.
2.När Uberpop- där privatpersoner skjutsar andra i egen bil mot betalning- förbjöds stoppades möjligheterna för tusentals, särskilt unga människor och utrikes födda, till en egen inkomst. För att inte tala om att en resurs som bilen, då används klokare.
3.Nya finansiella tjänster förändrar snabbt bank-, betalning-, och redovisning. Gör det enklare för både företag och privatpersoner. Här kan Sverige bättre och tempot måste höjas.
Släpp, den offentliga statistiken fri och utnyttja den kunskap som finns sparad offentligt, gör det lättare att testa nya produkter, minska byråkratin genom att skatt dras mer automatiskt och snabbare utredningar, var andra konkreta förslag från Emil.

Sänk samtidigt skatten på jobb och företagande och Sverige lyfter sig som det föregångsland vi kan vara.
Bra Emil, nu lyfte Centern en procent till.

Inga kommentarer: