fredag 30 december 2016

Obamas utvisning av ryska diplomater, ett självklart beslut, men möts nu av samma antal utvisade från Putin. Kan bli en eskalerande världskonflikt
Det kan bli en konflikt som kraftigt försämrar relationerna USA-Ryssland och det sker i ett skede när en ny president, Trump, snart ska ta över i USA som har och vill förstärka sin goda relation till Putin. Eftersom Trump är ganska ensam om den inställningen bland republikanerna kan det få svåra konsekvenser för den nya presidenten i starten.
Oavsett detta är det ett oerhört demokratiskt och diplomatiskt övertramp att genom datahacking påverka ett annat lands val. Det måste mötas med hårda tag. Putin vill bli världsledande och skyr inga medel.

Samma Putintanke i "fredsavtalen" om Syrien mellan Putin och Erdogan. Båda vill bli världsledande och utesluter FN, USA och EU.
Det är Putin och Erdogan som styr världen i dag och det är precis vad de vill. Erdogan som velat störta al-Assad stödjer nu Putin för att få styra styra världen. Betyder det att miljonmördaren al-Assad får vara kvar? Ett fredsavtal, bra, men kan man tro att detta är syftet?

Magdalena Andersson vill minska klyftorna i världen på en dubbelsida i dn.se/nyheter och Vänstern med Jonas Sjöstedt och Ulla Andersson vill  göra samma sak på dn.se/debatt.
Läser man vad personerna säger tror jag mer på Jonas och Ulla. De kommer med de hårda förslagen medan Magdalena mest diskuterar med sig själv. Börja med att lösa sjukvårdsfrågan med rejäla satsningar på utbildning av sjuksköterskor så att den offentliga vården stärks för alla.

 

Inga kommentarer: