torsdag 1 december 2016

Mycket roligt och verkligen efterlängtat att läraryrket så snabbt tycks ha stigit i graderna. ett garanterat jobb är ett svar.
Hösten 2015 påbörjade 50 procent fler lärarstudier än bara fyra år tidigare. Debatten om avhoppen är en myt säger en professor ansvarig för lärarutbildningen vid Uppsala universitet. Ser ut som hon har rätt och bara roligt naturligtvis.

Hårdare tag från regeringen mot kommuner som inte tar emot flyktingar, säger arbetsmarknadsminister Ylva Johansson. Bra men det får inte bli något straffsamhälle.
Med det menar jag att straffen inte får ta över utan vi stället lyfta fram de kommuner som är ambitiösa och framgångsrika. Det sporrar i längden också de som hittills inte lyckats så bra.

bra artikel av Emil Källström (C) och Samuel Engblom, TCO om  att förbättra invandringen av arbetskraft till Sverige.
Det har varit skandalösa exempel på invandrare till Sverige som levt och jobbat här i flera år men sedan kastats ut pga orimliga regler för utvisningar. Arbetsgivare har gjort misstag och inte betalt in försäkringsavgifter t.ex och utvisning har följt. Misstag måste kunna korrigeras, skriver författarna och utannonseringen av jobb förenklas,

Mycket bra inslag i DN. Sthlm med Gustav Hemming om Staden i internationell jämförelse. Bäst på jämställdhet men sämst på bostäder.
Stockholms står sig ganska bra. Hög sysselsättning,bra på jämställdhet och många högutbilade, säger Gustav efter en ny rapport från landstinget som jämför Sthlm med åtta andra regioner i Europa.
Bäst kanske inte är resultatet utan just att vi, landstinget och i detta fall Centern med regionansvaret ser på Sthlm i ett internationellt perspektiv.
För övrigt blev frågan om konkurrensutsättning av Gustavsgården återremmiterad i går på kommunfullmäktige. Det är bra om hela frågan belyses mer.

Inga kommentarer: