tisdag 20 december 2016

Det händer tragiska terrordåd och dödsskjutningar nästan varje dag i världen, eller  är det rapporteringen som blivit global?
Dådet i Turkiet där Rysslands ambassadör sköts ihjäl kan få konsekvenser i världspolitiken. Ryssland kommer att hämnas och det kan störa de nyligen uppbyggda relationerna R-T, även om man säger att så inte kommer att ske. Krigen skapar osäkerheter.

Det är därför en framgång att FN:s säkerhetsråd nu beslutat att skicka observatörer  till Aleppo och att Ryssland inte som vanligt lagt in sitt veto.
Observatörerna ska övervaka fortsatt evakuering och skickas från FN till Aleppo. För lite och för sent som Östros alltid sa, men en början.

Avsätt rikspolisschefen Dan Eliasson säger Anna Kinberg Batra i sitt jultal och får mer sig både Kd och C samma dag.
Nu är alla Allianspartier för ett byte och nu måste Anders Ygeman göra något.Men han kan inte göra det omedelbart, som skulle bli på order av oppositionen, men i januari, februari sker det. Om det blir fler uppklarade brott är en annan sak. Mer poliser måste ut i kommunerna. Hur många ser vi i Värmdö?

Bra artikel i dn.se/debatt. "Låt MSB samordna mot våldsbejakande extremism".
När de kommer bra förslag tycker jag att andra partier kan haka på mer än vad man gör i dag. Det gäller nationellt, men framför allt borde de gälla också i kf loch Lf där alltför många förslag bar avslås rutinmässsigt. MSM på riksnivå, länsstyrelserna regionalt och mest viktigt kommunerna ska ha ansvar för att minska terrororganiseringen lokalt.

Inga kommentarer: