tisdag 27 december 2016

Bush Thor driver på för en borgerlig statsminister med stöd av SD, men hur ska det gå med budget och annat samarbete med SD som vågmästare under en hel mandatperiod.
Stefan Löfven ska ersättas av en borgerlig statsminister även om de borgerliga partierna är mindre än de rödgröna. Det är tanken bakom kravet. Ebba BT räknar med att en borgerlig budget skulle gå igenom i riksdagen om SD stödjer en borgerlig statsminister. "Räkna med" är en sak men verkligheten är en annan och kommer att handla om förhandlingar förstås med SD. Det blir naturligtsvis ett beroende.

Bush Thor har också drivit på för att lägga fram en alliansbudtget före valrörelsen 2018 för att fälla regeringen. Nej, det är ett alldeles för osäkert och ogenomtänkt tanke.
Och här säger både Centerpartiet och Liberalerna också Nej. Att ta upp den frågan igen under våren med något år kvar till valet 2018 är inte realistiskt.

Österleden klarar inte de uppställda nationella klimatmålen med en fossiloberoende fordonsflota till 2030. Det skriver Mp:s trafikborgarråd Daniel Helldén på dn.se/debatt
Det betyder att Mp säger Nej till Österleden, eller Östlig förbindelse som den heter nuförtiden. Man byter ju rubrik på de stora motorlederna då och då för att det ska bli lättare att få igenom den, även om de år samma bilalstrande. miljö- och klimatfarliga led som tidigare. Trafikverket har också
nästlat in sin i ett konstigt resonemang, ungefär fortsätt  utreda leden men den når inte klimatmålet.
Om det ska byggas något gör kollektivtrafik och spår av hela leden.


Inga kommentarer: