fredag 9 december 2016

Utmärkt "Försvarstal" av Annie med krav på förstärkningar på 11 miljarder om året för att kunna stärka vår försvarsförmåga i ökande orostider
Det är utmärkt.Vi måste möta det nya, oroande säkerhetsläget och stärka tryggheten och säkerheten i Sverige. Vi måste göra en säkerhetsinventering för att kartlägga de snabba insatser för ökad kapacitet vi nu kan göra. Centern och Annie får beröm av media och ökar till 9,2 i Demoskop. Vackert.

En ny försvarsberedning måste också inkallas med start redan "tidigt 2017", säger Annie.
Den ska som första steg öka försvarsanslagen till det nordiska snittet, Sverige ska öka försvarsanslagen från i dag 1,0 till 1,3 procent av BNP  för att komma upp i samma nivå som övriga nordiska länder. Då handlar det om 11 miljarder kronor per år från 2021.

Regeringen måste också markera mot bygget av Nord Stream II.
Strategiskt viktiga hamnar i Sverige som Slite på Gotland och Karlskrona i Blekingen ska inte upplåtas till främmande makt som visat ett ökat aggressivt beteende i Europa och i vårt närområdet kring Östersjön. Vi måste som land stå fast vid fortsatta sanktioner på EU-nivå mot Ryssland.

Att inleda en process för att söka medlemskap i Nato tycker jag inte är lämpligt. Vi ska slå vakt om den militära alliansfriheten genom ett ökat och stärkt svenska försvar och fortsatta samarbeten med Finland, Danmark, EU och USA.
För övrigt åker jag  in till seminarium med landstingsgruppen följt av Julbord på Graverska huset med läckerheter...ha.

Inga kommentarer: