söndag 25 december 2016

Så var en trevlig Julafton avslutad med Åsa, Micke, Emma, Sara, Hanna Sonja, jag och tomten och jag har besökt Julottan i Värmdö kyrka.
Tränar  lite, Morris är med en stund. Vi går ner mot Hemmesta Sjöäng och jag hämtar lite fallvirke till öppna spisen och bastun. Solen skiner och man undrar lite vilken årstid det är, men förstår att det inte är sommar när man ser isen på Sjöängen.

Och Världen
Tragiskt att höra om 100-tals döda i en flygolycka i Ryssland. Ett plan från Sovjettiden störtar i Stilla havet på väg till en rysk flygbas med militärer men mest körsångare från den ryska Alexanderkören.
Bara det nu inte är en del av den världsterror som så mycket har präglat världshändelserna under 2016.

Och Obama har inte lyckats stänga Guantanamo 2016 heller som han lovade när han installerades. Det visar att han och USA inte vågar tro på världen och detta är också oroande.

Kungen håller sitt traditionella jultal och mycket handlar om klimatet och miljön och jordens framtid.
Klimatet är "inte bara en fråga om etik utan om överlevnad", Han tar upp Sveriges medverkan i FN:s säkerhetsråd och terrorn och krigen i världen. "Sverige behövs", säger kungen. Det finns oro, säger han men "rädslan får inte styra över vår vardag." Bra sagt. Vi har monarki och en bra statschef. Det statsskicket har vi levt med i flera hundra år och de ska vi fortsätta att göra.
God Fortsättning på Julen önskar jag alla vänner, bekanta och världens folk.

Inga kommentarer: