onsdag 21 december 2016

Och de tragiska terrordåden fortsätter med den hemska lastbilsdöden i Berlin. Jag frågar igen. Varför? Till vad nytta? Är det någon som vinner något? 
Det går inte att ge något svar på de frågorna men viss önskar man få veta? Polisjakten på föraren fortsätter, som dödade 12 personer och skadade över femtio. Känner han sig nöjd? Känner han att han lyckats?
Säkerheten har nu höjts också i Berlin och tyska rikspolisen varnar för nya terrordåd i den tyska huvudstaden, som hittills varit förskonad från attacker.

Terrorn i Berlin kan få följder för hela EUropa om kritiken mot Merkel ökar och Tyskland får in terrorpartier som Alternativ för Tyskland i förbundsdagen i höstens val.
Fram växer en tysk opinion mot invandring och "utlänningar" och det har vi dåliga erfarenheter av från historien. Kriminella och terrorister skyller på invandrarna och EUropa fortsätter in i mörkret så länge inte alla länder tar ansvar.

Attentatet mot ryske ambassadören kan tvärtom gynna Ryssland som nu tillsammans med Turkiet och Iran  ska "garantera freden" i Syrien.
Det är precis ett sådan läge som Putin vill ha. Det är han som nu styr världspolitiken. FN är för svagt, så länge Ryssland drar nytta av sitt veto och USA ska ju lämna världspolitiken och satsa på "America first" som Trump säger. Världen är i gungning. Sverige kan faktiskt ta initiativ som
ordförandeland i säkerhetsrådet från 1 januari. Gör det. Kalla in en freds- och antiterrorkonferens.

Inga kommentarer: