fredag 23 december 2016

Familjeåterföreningen har havererat: Man blir bedrövad, bestört och berörd ända in i själen med väntetider på flera år för familjeåterförening när man lyssnar på morgonekot.
Det ska inte vara så. Det är inte humant. det är inte mänskligt och det är obegripligt att det har kunnat gå så långt. Det finns två svar på varför. Det har kommit väldigt många flyktingar, det är det första och de har sökt asyl och de frågorna har prioriterats före ärenden om återförening, sk anknytningsärenden.

Det kanske går att förstå förklaringen i det smala perspektivet, 
men det är bara att byta tankebana och försöka sätta sig in i familjens vardag, med, en man i Sverige, som lyckats få uppehållstillstånd och en hustru och tre barn i Syrien, som väntat i ett åt, kanske två år, kanske mer för att få besked om att återförenas med sin familj.

Anställ några tusen till på Migrationsverket som får ta tag i alla anknytningsärenden och få ner ansökningstiden till de max 9 månader som reglerna anvisar.
Se det som en tillfällig insats och lös problemet som finns, nu. Lägg på en halv procent på någon statlig inkomstskatt. Jag tror de flesta svenskar skulle acceptera det.
Skulle önska att alla kunde få en God Jul.

Inga kommentarer: