söndag 15 december 2013

Man blir bedrövad och matt när man läser om frysande och svältande flyktingar från Syrien
i de libanesiska bergen.
Och det handlar om 2,3 miljoner flyktingar från Syrien; mest till Libanon, Turkiet, Jordanien och Irak. Desssutom finns 5-6 miljoner Syrier som  är flyktingar i sitt eget land. Amnesty International har rätt; var finns solidariteten i EU-länderna? Ett minimikrav på flyktingmottagande borde kunna ställs på alla medlemsländer.

Folkomröstningen om självständighet i Katalonien kan bli en pärs för både Spanien och EU
Men rätten till självständighet och frigörelse måste finnas.
Den 9 november nästa år går katalanerna till folkomröstning och två frågor ska besvaras; Vill du att Katalonien ska bli en stat? Ska staten i så fall vara självständig? En underlig andra fråga. En stat är av definition självständig om man inte menar delstat som Tyskland, en federation, men det står det inget om i frågorna. Blir det ett ja blir det svåra frågor att lösa för Spanien och EU. Ska Katalonien söka eget medlemskap i EU?

Positivt med stor koalition i Tyskland
Ja,det är positivt. EU står inför svåra problem med eurokrisen som hög arbetslöshet och en bankunion med som kraftigt kan öka överstatligheten i EU. Merkel är en pragmatisk politiker och det verkar också SPD-ledaren Sigmund Gabriel vara. Det är en bra start.

En liten men dock uppgång för Centern från 4.1 till 4.4 procent i dagens SIFO. Åt rätt håll
men jag har varnat för Jonas Sjöstedt och Gustav Fridolin många gånger på bloggen och jag...rätt.

För övrigt blev det lite julklappar i dag och en fin gran som tjejerna ska klä i veckan...

Inga kommentarer: